Maiscross 2013

Zaterdag 26 oktober

Zaterdag 26 oktober was het weer zover, de jaarlijkse maïscross georganiseerd door Jong Gelre Terwolde Nijbroek stond weer op het programma. De dagen voor de maïscross was het behoorlijk nat en het was dus ook even spannend hoe de baan er bij zou liggen. Gelukkig brak het zonnetje ’s ochtends al snel door en beloofde het een mooie dag te worden.
Om 9.30 uur stonden de eerste rijders al voor de ingang te wachten, ze hadden er dus zin in! Toen de rijders om 11.30 uur zich allemaal hadden ingeschreven en hun auto hadden gekeurd vertelde de organisatie dat de wedstrijden om 12.30 uur zouden beginnen. Nog een uurtje extra wachten dus voor het geweld mocht losbreken maar met het mooie weer van die dag was dat geen straf. Om 12.30 uur begonnen de wedstrijden dan eindelijk en het was direct duidelijk dat het een heftige strijd zou gaan worden. De vele toeschouwers die mede dankzij het mooie weer kwamen kijken werden getrakteerd op een groot aantal wedstrijden. Er werden telkens 5 manches gereden waarna de baan geëgaliseerd werd.
In de finales werd duidelijk dat de rijders zich niet zomaar gewonnen gaven. Tijdens de eerste finale, de damesklasse, was Diane Logtenberg in een heftige strijd verwikkeld met haar directe tegenstander wat Diane Logtenberg moest bekopen met een koprol met de crossauto. De overwinning ging naar Ilse Bosch die Daphne van Bussel en Wendy Wind achter haar liet die op een tweede en derde plek eindigden. In de tweede finale, de finale tussen de heren, nam Daniël de Bone direct een voorsprong op Gerald Nooteboom en Jan Dekker die samen streden om de tweede plek. Ook deze finale werd niet zonder slag of stoot verreden, Gideon Diks hield zijn auto niet op de baan en legde hem op het dak na een touché met een tegenstander. De uitslag van deze finale was een eerste plek voor Daniel de Bone, Gerald Nooteboom tweede en Jan Dekker op plaats 3. De laatste verreden finale was de finale tussen de 4x4 auto’s. Michel Niemeijer nam hier direct de leiding en liet de andere rijders ver achter zich. De overwinning ging dan ook naar Michel Niemeijer met de Audi, de tweede plaats was voor Jan Marins van de Brink en Daan Elgersma eindigde op de derde plek.
Na de finales was de prijsuitreiking in de tent waar onder het genot van een biertje werd nagepraat over de verreden wedstrijden van die dag. Al met al mogen we terugkijken op een mooie dag en hopen we alle rijders weer terug te zien bij de maiscross van 2014.

Klik hieronder voor meer foto's:

Foto's 2013