Maiscross 2014

Zaterdag 25 oktober

Zaterdag 25 oktober was het weer zover, de jaarlijkse maïscross georganiseerd door Jong Gelre Terwolde Nijbroek stond weer op het programma. De eerste herfststorm van het jaar zorgde voor een natte en winderige voorbereiding maar gelukkig was het op de dag zelf mooi weer. Helaas was de baan na al het gevallen water wel erg zwaar geworden.
Zo rond de klok van 10 uur kwamen de deelnemers binnen druppelen om hun plekje op het rennerskwartier in te nemen. Rond 11.30 uur kon worden begonnen met de keuring van de auto's nadat de deelenemers zich hadden ingeschreven. Na een rijdersbriefing en een briefing voor alle vrijwilligers van Jong Gelre werd om 12.30 uur met de wedstrijden begonnen. De rijders hadden er zin in want er was direct een felle strijd te zien om de eerste plek. Ook zorgde Gerald Nooteboom al snel voor spektakel nadat de rechterdeur van de crossauto niet meer mee wilde doen en zich met een sierlijke zwaai door de lucht losmaakte van de auto. Gelukkig reden er geen andere crossauto's in de buurt waardoor er geen ongelukken gebeurd zijn. Nadat iedereen 3 keer gereden gehad was het tijd voor de finale.
De eerste finale was voor de damesklasse. Talitha Knoops had de meeste punten verdiend tijdens de eerste 3 wedstrijden en mocht daarom vooraan starten. Ook in de finale nam ze al snel de leiding en ging vol op de overwinning af. Helaas werd haar auto veel te warm waardoor ze de koppositie niet vast kon houden en tweede werd. De eerste plek was voor Marieke Mulder en Marjorie Bronsink eindigde op de derde plaats.
De tweede finale was voor de toerwagenklasse. In deze finale ging de strijd tussen 2 audi's, de audi van Michel Niemeijer en de audi van Gerko Jager. Beide audi's werden niet gespaard en beide rijders waren gebrand op de overwinning. Uiteindelijk was Gerko Jager de snelste van de 2 en ging er met de overwinning van door. Michel Niemeijer eindigde dus op de tweede plaats en Richard de Krosse behaalde de derde plaats.
De derde en laatste finale was de finale in de standaardklasse voor de heren. Hein de Ruiter had alle drie de wedstrijden gewonnen en mocht daarom vooraan starten. Vincent Stormink, Gerald Nooteboom en Arjan de Zwaan hadden evenveel punten en waren daarmee de overige rijders die de eerste startrij aanvulden. Door de natte en zware baan was het duidelijk dat degene die als eerste de eerste bocht in zou gaan een grote kans zou hebben op de overwinning. Een goede start was dus erg belangrijk. Van de start af leken de deelnemers in eerste instantie gelijk op te gaan, maar het was Gerald Nooteboom die als eerste de bocht inging. Achter hem ontstond een strijd tussen Arjan de Zwaan en Hein de Ruiter om de tweede plek. Deze eerste drie rijders waren zo snel dat ze de eerste achterblijvers alweer tegenkwamen. Dit maakte het voor Hein de Ruiter en Arjan de Zwaan nog lastiger in de strijd om de tweede plaats. Na een aantal pogingen kon Hein de Ruiter beide rijders in één keer inhalen en kwam zo op de tweede plaats te rijden. Na deze inhaalactie werden de rijders al snel afgevlagd waardoor Gerald Nooteboom de overwinning binnen haalde, Hein de Ruiter de tweede plaats behaalde en Arjan de Zwaan op de derde plaats eindigde.
Na de finales was de prijsuitreiking in de de tent waar onder het genot van een biertje werd nagepraat over de ervaringen van die dag. Al met al mogen we terug kijken op een mooie dag en hopen we alle rijders weer terug te zien bij de maïscross van 2015.

Klik hieronder voor meer foto's:

Foto's 2014