Trekkertrek 2022

Zaterdag 30 april

30 april was het dan eindelijk weer zover. Na 2 jaar geen trekkertrek hebben mogen houden omdat de wereld in de ban van een pandemie was kon het dit jaar eindelijk weer doorgaan. Eind februari werd pas duidelijk dat evenementen weer toegestaan zouden worden dus de mannen van de organisatie moesten flink gas geven om alles te regelen voor 30 april. Ze hadden er slechts 8 weken voor! Maar na flink aanpoten kreeg de organisatie het toch voor elkaar om zaterdagochtend om 11 uur de eerste trek van de dag te verrijden.

Dit jaar was er een nieuwe sleepwagen die de deelnemers het lastig zou gaan maken, de “Buurman & Buurman” sleepwagen. Dat voor hen de baan ook nieuw was was goed te merken tijdens de eerste trek van Rick Hofmeijer. Of naja eerste.. Pas na 4 proeftrekken stond de sleepwagen goed afgesteld en kon de strijd echt los gaan. Helaas duurde dat voor Thomas van Klompenburg met zijn IHC 453 niet lang. Al na 50 meter kreeg hij flinke schade in de versnellingsbak en liep de olie onderuit de trekker. Door snel handelen van de organisatie kon de olie snel opgeschept worden en afgevoerd worden waardoor het niet in de grond lekte.

Ondanks dat de zon niet uitbundig scheen deerde dat het publiek om niet naar het trekkertrek terrein te komen. Er kwam zelfs zoveel publiek dat alle zeilen bijgezet moesten worden om iedereen van drinken te voorzien. Helaas zijn er daardoor van een aantal klasses geen foto’s gemaakt.

De laatste wedstrijd werd rond een uur of 10 verreden, na 11 uur trekkertrek zat het erop. Maar dat maakte de gezelligheid niet minder. Het was buiten nog goed vertoeven en dat liet het publiek zich geen twee keer zeggen. Na al die tijd elkaar niet gezien te hebben was er nog genoeg na te praten en bleef het nog lang gezellig langs de baan. De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag en hoopt iedereen volgend jaar weer terug te zien.

Klik hieronder voor meer foto's:

Foto's 2022