Trekkertrek 2014

Zaterdag 10 mei

Dit jaar werd de trekkertrek op 10 mei gehouden. Een wedstrijd zo vroeg in het seizoen zou toch met goed weer moeten kunnen verlopen zou je denken. Maar helaas, de weergoden waren ons ook dit jaar niet goedgezind. Met behoorlijke regenval in de dagen voor de wedstrijden was het spannend hoe de baan zich zou houden. Nadat de baan zaterdagochtend gevreesd en weer verdicht was, was de baan zwaar maar in een goede conditie. Ook de voorspelde regenval viel 's ochtends erg mee. De wedstrijden konden dus om 10 uur vol goede moed beginnen. Helaas dachten een aantal deelnemers hier anders over en waren niet aanwezig. Hierdoor werden de eerste klasses versneld afgewerkt en liepen de wedstrijden in op het schema. Toen het in Terwolde uiteindelijk ook begon te regenen is de wedstrijd stil gelegd en is er plastic over de baan getrokken.

In de middag werd het weer droog en kon er tussen de buien door gereden worden. Toch moest het plastic nog een aantal keer over de baan omdat er een aantal buien overtrokken. Toen de laatste bui eindelijk weg was en het zonnetje begon te schijnen werd het toch nog een mooie middag en avond. Loonbedrijf Brouwer heeft met hun wegenschaaf het natte bovenlaagje van de baan geschoven waardoor de harde klei weer tevoorschijn kwam.

De standaard trekkers trokken de baan verder droog en het werd nog spannend wie de beker op deze zware baan mee naar huis zou nemen. Na de laatste standaardklasse heeft team "Dancing on wheels" nog een demonstratie gegeven omdat zij de enige trekker uit de Superstandaardklasse tot 3600kg waren die nog aanwezig was op het terrein. Dit werd erg gewaardeerd door het aanwezig publiek. Ondanks het slechte weer kunnen we terugkijken op een mooie dag. We hopen iedereen volgend jaar terug te zien onder een stralende zon.

Klik hieronder voor meer foto's:

Foto's 2014