Trekkertrek 2015

Zaterdag 9 mei

Voor het tweede jaar op rijd werd de trekkertrek op de zaterdag voor moederdag georganiseerd, dit jaar op zaterdag 9 mei dus. Na het slechte weer van vorig jaar hield de organisatie het weer nauwlettend in de gaten. Daarom werd er dus ook besloten om de baan al twee weken van te voren af te dekken met plastic om zo een droge baan te houden. Na een aantal buien in de week voor de trekkertrek was het dus ook maar goed dat het plastic over de baan lag. De baan kwam mooi droog en taai onder het plastic vandaan en het beloofde dus een mooie dag te worden.

Om 10.30 uur opende de Ford 4000 van Derk-Jan Nooteboom de wedstrijd en deed niet onverdienstelijk want hij behaalde er een tweede plek mee. Het deelnemersveld was groot waardoor er mooie en competitieve wedstrijden gereden konden worden. Door de forse wind en het water op de baan spuiten tijdens het baanvlakken werd het een echte taaie kleibaan waar menigeen zich op verkeek.

Aan het begin van de avond moesten twee kleine buitjes toch even roet in het eten gooien waardoor de sporttrekkers erg veel moeite hadden om grip te vinden. Gelukkig gaf de organisatie deze mannen een tweede kans die ze allemaal graag aangrepen waardoor het publiek toch nog kon genieten van de grote zwarte rookpluimen van deze trekkers. In de twaalf ton klasse deed een bijzondere deelnemer mee, Jelle Terwel met een Fendt 916. Niks bijzonders zul je denken maar Jelle had er een reis van 900 kilometer die twee dagen duurde met zijn Fendt voor over. Nadat de grote standaard trekkers uit de twaalf ton de dag hadden afgesloten kon ook de organisatie aan hun eerste biertje beginnen en terugkijken op een winderige maar mooie dag.

Klik hieronder voor meer foto's:

Foto's 2015