Trekkertrek 2016

Zaterdag 7 mei

Zoals gebruikelijk de laatste jaren stond de zaterdag voor Moederdag weer in het teken van de trekkertrek in Terwolde. Na een aantal jaren met koud en nat weer waren de weersverwachtingen voor dit jaar meer dan uitstekend! De thermometer gaf 26 graden aan en de zon deed ook haar uiterste best. Wat wil een mens nog meer? Nou een dagje het bulderende geweld van trekkers die de sleepwagen naar de 100 meter proberen te trekken misschien?

En dat konden de mensen krijgen.. De baan was door het mooie weer in de dagen voor de trekkertrek ontzettend taai geworden waardoor het een baan werd waar enorm veel grip was. Menigeen verkeek zich op de zware baan en zette een tandje te hoog in. Het gaf een enorme strijd om zo ver mogelijk te komen, in sommige klassen een centimeterstrijd om de eerste plek.

Meer dan 10 klassen lieten een mooie strijd op de taaie kleibaan zien. Helaas waren er wel een aantal afmeldingen omdat nog veel deelnemers druk waren op het land maar dat maakte de strijd niet minder. Ook was er een NTTO wedstrijd ergens anders in het land waar een groot aantal deelnemers van de sport- en supersportklasse heen moesten om hun wedstrijd daar te rijden en daardoor niet in Terwolde aanhaakten. Gelukkig was daar nog de Forza Fiat uit Wenum die na afloop van hun wedstrijd in Erichem een demo-run kwam maken in Terwolde. Jongens, bedankt dat jullie nog even zijn geweest!

Als laatste stonden de 9 tons en 12 tons klasse op het programma. Het deelnemersveld was niet zo uitgebreid omdat een aantal loonwerkers nog erg druk op het land waren. Maar dat betekende niet dat de strijd in de 9 ton niet minder was. De Fendts van de heren Panhuis wisten het de overige deelnemers nog aardig lastig te maken. De John Deeres van loonbedrijf Ten Voorde probeerden nog roet in het eten te gooien maar kwamen er niet bij. Lange Jan van loonbedrijf Brouwer had meer in de melk te brokkelen. Deze bijzondere trekker ging er met de eerste plaats vandoor. In de 12 ton wist Mike Dreijerink de eerste plaats te behalen met zijn Valtra.

Al was het publiek dit jaar om verschillende redenen wat minder groot, dankzij het perfecte weer en de fantastisch geprepareerde baan mogen we terugkijken op een mooie editie van de trekkertrek in Terwolde! Tot volgend jaar!

Klik hieronder voor meer foto's:

Foto's 2016