Trekkertrek 2017

Zaterdag 6 mei

Zaterdag 6 mei was het weer zover, de trekkertrek in Terwolde stond weer op het programma. In de dagen ervoor viel het weer tegen, het leek wel herfst met koud en somber weer. Maar als geluk met de dommen is zullen we met z’n allen wel dom zijn want de zaterdag leek een stralende dag te gaan worden. Het was ’s ochtends eerst nog bewolk met een frisse wind maar rond een uur of 11 begon de bewolking te breken en werd het al snel aangenaam. De rest van de dag was het stralend zonnig weer wat een aantal rood verbrande koppies opleverde.

Met meer dan 160 inschrijvingen was het een meer dan vol programma en was het aanpoten om het volledige programma af te werken. Stefan van Essen mocht met zijn Deutz de dag openen met de eerste trek in de 2.8 ton standaard klasse. Waar hij vorig jaar nog eerste werd moest hij het dit jaar met een mooie 2e plek doen.

Lambertho Dijkslag, die elk jaar van de partij is in Terwolde, zou er dit jaar bijna niet bij zijn. Door een niet oplettende automobilist die hij maar net kon ontwijken belandde hij met zijn combinate van trekker met dieplader in de berm en hing op het randje van omvallen in de sloot. Gelukkig werd hem dit bespaard en kon na wat hulp zijn weg vervolgen naar de trekkertrek. Gelukkig kon hij dit van zich afzetten en wist toch een mooie 4e plek in de 7.0 ton standaard binnen te slepen.

Met nog een week te gaan voor de eerste wedstrijd waren er 9 inschrijvingen voor de 3.6 ton superstandaard en 1 inschrijving voor de 4.5 ton superstandaard. Een mooie klasse met veel spektakel dus. De harde kleibaan gaf veel grip waardoor het lastig wegkomen was maar wanneer ze eenmaal op snelheid waren werd de lucht pikzwart van alle rook.

De 9 ton standaard en 12 ton standaard waren als laatste aan de beurt. Door het volle programma zijn deze klassen in het donker verreden. Gelukkig was de baanverlichting in orde en kon het publiek langs de baan de wedstrijd goed volgen. Jan IJsseldijk kwam met een zeer strak opgeknapte Steyr 8170 de baan, een jongensdroom die voor hem uitkwam. De avond werd nog mooier voor hem door er in de 9.0 ton standaard met de eerste prijs vandoor te gaan na 2 Full Pulls!

Al met al kunnen we terugkijken op een prachtige dag, het weer was goed en er waren mooie wedstrijden te zien. Wat ons betreft, tot volgend jaar!

Klik hieronder voor meer foto's:

Foto's 2017