Trekkertrek 2018

Zaterdag 5 mei

Het zonnetje was er dit jaar eerder bij dan menig deelnemer, vrijwilliger of publiek en zou er ook tot het einde van de dag bij blijven! Want dat is één ding dat zeker is, we mogen terugkijken op een stralende dag! In de week voor de trekkertrek viel er wel veel regen waardoor het terrein tijdens het opbouwen nog wat nat was maar de zon heeft de vrijdag voor de trekkertrek nog even goed haar best gedaan.

Met meer dan 140 deelnemers en een goed taaie baan beloofde het een lange maar vooral ook spannende dag te gaan worden. De eerste trek van 2018 was voor Aart van Roekel en dat deed hij niet zonder verdienste. De eerste trek van de dag zou direct goed genoeg zijn voor de hoogste podiumplek in de 2800 kg standaard klasse.

In de 3500 kg standaard zorgde Wim Budding voor de nodige spektakel. Hij kwam met een probeersel op de baan, een dubbel dubbellucht. De eerste 40 meter ging het goed maar toen kon het dubbellucht de krachten van de taaie kleibaan niet meer aan en brak het linker dubbellucht af, einde verhaal voor Wim Budding.

Aan het begin van de avond werd de wedstrijd even stil gelegd. Niet omdat de vele vrijwilligers in een massale staking gingen maar omdat het tijd was stil te staan bij iets, of nog preciezer, bij iemand. Na 25 jaar de trekkertrek te organiseren vond Adriaan Grandia het tijd om het stokje door te geven aan de volgende generatie. Uiteraard zijn we Adriaan zeer dankbaar voor zijn inzet bij de trekkertrek in Terwolde en hopen hem nog vaak terug te zien bij de trekkertrek.

In de loop van de avond werd de baan nog taaier dan dat hij de hele dag al was. Dit leverde een mooie en spannende strijd op in de zwaardere klasses. Voor Bert Draaijer verliep de avond helaas minder mooi. Door de taaie baan en het terugschakelen tijdens de slep scheurde de achtervelg van zijn Ford 8630 compleet doormidden.

Al met al mogen we terugkijken op een goed verlopen trekkertrek met prachtig weer en een goede opkomst van deelnemers en publiek. Op naar 2019!

Klik hieronder voor meer foto's:

Foto's 2018