Trekkertrek 2019

Zaterdag 11 mei

In tegenstelling tot afgelopen jaren werd de trekkertrek dit jaar weer gehouden op de dag voor moederdag. En dat was wat het weer betrof maar goed ook! Een weekje eerder en we hadden ons tegen hagel en onweer moeten weren. Gelukkig was het zaterdag 11 mei weer een zonnige dag als vanouds, de temperatuur werkte misschien niet helemaal mee maar dat mocht de pret niet drukken.

Met zo’n 150 deelnemers beloofde het weer een drukke dag te worden. Op de donderdagavond voor de trekkertrek vielen er een paar flinke buien, wat na het frezen op vrijdagavond mooi door de baan zat verdeeld. Dit zorgde ervoor dat er een ontzettend taaie baan ontstond die menig deelnemer de nodige hoofdbrekens bezorgde.

Dit jaar was de eerste slep van de dag voor Aart van Roekel uit Wapenveld met zijn Nuffield 1060. Deze eer had hij te danken aan de verdiensten van een jaar eerder, toen ging hij met de grootste beker naar huis. Dit jaar ging het wat minder goed en moest hij het met een 9e plaats in de middenmoot doen. Corné Okken uit Staphorst werd de winnaar in deze klasse en liet de nummer 2 een dikke 2 meter achter zich.

Dit jaar waren er 3 grote wedstrijden waar de strijders uit de 3,6 ton en 4,5 ton superstandaard mee konden rijden. Daardoor was het deelnemersveld in Terwolde niet zo groot. Toch lieten de deelnemers die er wel waren mooie runs zien. Voor André Vink uit Brummen verliep de avond minder goed. Met hun fonkelnieuwe Case mxm155 maakten ze de eerste testmeters op de kleibaan in Terwolde. Na 60 meter ging het echter finaal mis en liep de motor volledig kapot, grote schade voor deze heren.

In de 9 ton en 12 ton standaard gingen de grote heren de strijd met elkaar aan. Op de taaie baan werden er weinig full pulls gehaald maar de onderlinge strijd was er niet minder om. De eerste prijs in de 12 ton ging naar Ronnie Paalman, hij wist nummer 2 Jurian Wagenaar en Hendrie van de Bunt zo’n 10 meter achter zich te houden in de pull off.

De laatste wedstrijd werd rond een uur of 10 verreden, na 12 uur trekkertrek zat het erop. In de tent was het echter nog warm en gezellig zodat menig bezoeker daar nog uitgebreid kon napraten over de prachtig verlopen dag. We kunnen weer terugkijken op een mooie trekkertrek en kijken alweer uit naar volgend jaar!

Klik hieronder voor meer foto's:

Foto's 2019