Maiscross Zeskamp Trekkertrek Solexen Karten Workshops Toneel

Volleybal

Omdat het niet altijd feest kan zijn heeft Jong Gelre Terwolde-Nijbroek zo ook haar sportieve kant. Eén van de sportieve activiteiten is het volleyballen. Jong Gelre Terwolde-Nijbroek doet elk jaar met minimaal één team mee aan het toernooi in Welsum, de nacht van Welsum. Omdat de meeste activiteiten van Jong Gelre toch aan feesten gerelateerd zijn, is het sportieve resultaat van het volleyballen nog wel eens wisselend. Maar... Als er een prijs voor meest enthousiaste team en supporters zou zijn had Jong Gelre hem absoluut gewonnen!

Nacht van Welsum 2019

Zaterdag 16 januari

Weet u nog vorig jaar? Toen Jong Gelre de dubbel mee naar huis nam na de nacht van Welsum? Wij weten het zelf nog als de dag van gisteren. De hoogste tijd om de titel te verdedigen dus. Maar om een titel te verdedigen zou je toch ook wel moeten trainen zal u misschien denken. En dat hebben onze sportievelingen dit jaar dus niet gedaan. Lees meer...

Klik hieronder voor meer foto's:

Nacht van Welsum 2018

Zaterdag 17 februari

In de jaren 90 een paar keer en in 2001 nog een keer. Ja inderdaad, het was even zoeken naar de laatste keer dat Jong Gelre de Nacht van Welsum gewonnen heeft. Zou daar nu eindelijk weer eens verandering in komen?

Aan het enthousiasme en de voorbereiding kon het in ieder geval niet liggen. Maar liefst 18 fanatiekelingen die er voor zouden gaan strijden. 18 deelnemers betekende dus zelfs 3 teams! En dit jaar niet 1 avond oefenen maar zelfs 2. Oftewel, Jong Gelre was er klaar voor. Lees meer...

Klik hieronder voor meer foto's:

Nacht van Welsum 2017

Zaterdag 11 februari

Dit jaar ging alles anders.. Niet 1 team maar 2 teams die mee hebben gedaan aan de Nacht van Welsum. En niet alleen 2 teams die mee hebben gedaan, de 2 teams hebben zelfs een avond getraind om in topvorm voor de dag te komen in Welsum. En dat heeft gewerkt! Waar voorgaande jaren het meedoen belangrijker was dan het winnen deden beide teams dit jaar een serieuze gooi naar de overwinning.

Team 1 mocht zich na een serie goede wedstrijden winnaar van de poule noemen en mocht het in de kwartfinale opnemen tegen "Jong BAATA". Beide teams waren aan elkaar gewaagd en hadden zelfs 2 keer verlenging nodig om tot een beslissing te komen. Helaas wist "Jong BAATA" de 2e verlenging te winnen waardoor team 1 uitgeschakeld was.

Team 2 wist zich ook goed te redden in de poule en wist een mooie derde plek in de poule te behalen. De beste 2 nummers 3 van alle poules gingen ook door naar de kwartfinales dus team 2 had nog een kans. Volgens sommige deelnemers van team 2 blijft de puntentelling voor deze kwalificatie schimmig en bediscussieerbaar maar het kwam er op neer dat team 2 niet door was naar de kwartfinale.

We kunnen terugzien op een sportieve en gezellige avond die zeker een vervolg zal krijgen dus Welsum: maak je borst maar nat!!

Klik hieronder voor meer foto's:

Nacht van Welsum 2016

Zaterdag 13 februari

Omdat het vorig jaar zo gezellig was (en iedereen weet dat meedoen belangrijker is dan winnen..) is er weer meegedaan aan de Nacht van Welsum. Een aantal van de sportiefste leden hebben zich weer aangemeld om zich van hun sportiefste kant te laten zien tijdens het volleybaltoernooi in Welsum. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen "De Volleyfreaks". Zoals de naam al doet vemoeden geen gemakkelijke tegenstander, helaas werd er verloren van deze freaks. Toch was het gevoel dat het beter ging dan vorig jaar, veelbelovend voor de rest van de avond dus! De 2e wedstrijd werd gespeeld tegen "Op de stropdas". We hebben ze mooi op de stropdas gestaan, want het werd een gelijkspel. Er zat een stijgende lijn in de resultaten. Helaas bleek dit ook het hoogtepunt te zijn, want de rest van de wedstrijden werd verloren, Jong Gelre lag uit het toernooi. Maar wederom, net als voorgaande jaren, als er een prijs voor meest enthousiaste team en supporters zou zijn had Jong Gelre hem absoluut gewonnen!

Klik hieronder voor meer foto's:

Nacht van Welsum 2015

Zaterdag 7 maart

Zoals elk jaar heeft Jong Gelre ook dit jaar weer meegedaan aan de nacht van Welsum. Het team bestond uit een aantal enthousiaste jongelingen die van plan waren er het beste van te maken. De eerste wedstrijd was niet zo'n succes en werd helaas verloren. De tweede wedstrijd werd weer met volle moed begonnen en mede dankzij het enthousiaste Jong-Gelre publiek dat zich verzameld had werd deze wedstrijd verdiend gelijk gespeeld. Na deze stijgende lijn werd er nog enthousiaster aan de derde wedstrijd begonnen. Het publiek steunde de spelers volledig en juichde bij elk zuurverdiende punt! Helaas mocht dit niet genoeg zijn en werd ook deze wedstrijd verloren. Dit betekende dan ook dat Jong Gelre uit het toernooi lag. Maar... Als er een prijs voor meest enthousiaste team en supporters zou zijn had Jong Gelre hem absoluut gewonnen!

Klik hieronder voor meer foto's:

Nacht van Welsum 2008

Jong Gelre doet hier ook tal van jaren aan mee en zo ook dit jaar met 1 team. Onze eerste wedstrijd moesten wij spelen om 18 uur tegen de titelverdedigers van 2007; De Spekhoek. Dit werd al direct een nederlaag voor ons. Voor de tweede wedstrijd moesten wij ruim 1,5 uur wachten en om deze tijd door te brengen werden er een aantal biertjes genuttigd. De tweede wedstrijd was om 19:40 tegen het 't Zoldertju. Deze wedstrijd was het resultaat al iets beter, deze wedstrijd werd met 1-1 gelijkgespeeld. Om 20:15 volgde de jubileumviering vanwege het 25 jarig bestaan. De burgemeester van Olst Wijhe dhr. Ton Strien deed hier het woord en bedankte alle partijen die dit evenement mede mogelijk gemaakt hebben. Voor een ieder die mee doet aan de nacht van Welsum was er een presentje. Tot slot was er voor iedere aanwezige nog een glaasje Champagne om het heugelijke feit te vieren. Aansluitend werd het speelschema om 21 uur weer hervat. Jong Gelre moest toen nog een uur wachten voor ze de derde wedstrijd moesten spelen. Om ook deze tijd weer door te komen werd er nog maar weer een glaasje bier gedronken. Dit schijnt voor Jong Gelre toch wel positief te werken want de derde wedstrijd om 22 uur werd tegen Jacobs en veel co's dan ook met 2-0 gewonnen. Tussen de derde en vierde wedstrijd moesten wij ook nog darten echter was dit een minder succes. Na het nuttigen van nog een paar biertjes was het tijd 23:40 om de laatste poulewedstrijd te spelen deze werd eveneens gewonnen met 2-0 van Jeugdbestuur SVT. Waar wij echter vooraf niet op hadden gerekend werd toch werkelijkheid wij werden 2e in de poule en dat betekend dat je naar de kwartfinale gaat. Deze moesten wij om 2 uur spelen tegen Zichzelf, deze wedstrijd werd verloren met 2-0 en dat betekende voor ons het einde van het toernooi. De meeste spelers waren hier ook wel blij mee want deze gingen na de nederlaag gauw naar huis. Uiteindelijk werd om ca 4:30 de finale gewonnen door de titelverdediger van 2007 De Spekhoek deze wist Zichzelf te verslaan die dus uiteindelijk 2e werd.