Nacht van Welsum 2018

zaterdag 17 februari 2018

VIn de jaren 90 een paar keer en in 2001 nog een keer. Ja inderdaad, het was even zoeken naar de laatste keer dat Jong Gelre de Nacht van Welsum gewonnen heeft. Zou daar nu eindelijk weer eens verandering in komen?

Aan het enthousiasme en de voorbereiding kon het in ieder geval niet liggen. Maar liefst 18 fanatiekelingen die er voor zouden gaan strijden. 18 deelnemers betekende dus zelfs 3 teams! En dit jaar niet 1 avond oefenen maar zelfs 2. Oftewel, Jong Gelre was er klaar voor.

Uiteraard zou Jong Gelre zichzelf niet zijn als het begin van het toernooi niet chaotisch zou verlopen. De eerste wedstrijd van het toernooi was direct tussen 2 teams van Jong Gelre. Deze wedstrijd was al om 17.30 uur wat voor een aantal mensen te vroeg was en dit niet konden redden. Met het nodige kunst en vliegwerk lukte het toch om 12 spelers in het veld te krijgen om de eerste wedstrijd te spelen.

Jong Gelre Kwak had een mooie serie wedstrijden en groeiden langzaam in het toernooi. Helaas eindigden ze niet bij de eerste 2 teams van de poule en was het na de poulewedstrijden afgelopen voor dit team.

Het team Jong Gelre Kwek deed ook haar uiterste best om de poulewedstrijden te winnen maar ook zij slaagden er niet in om bij de beste 2 van de poule te eindigen. Maar…. Naast het volleybaltoernooi was er ook nog een dartcompetitie waar alle teams aan mee konden doen. In deze competitie deed dit team het een stuk beter. Lex waarschuwde zijn teamgenoten nog geen “Henkie” te gooien en dat wierp zijn vruchten af. Jong Gelre Kwek wist de dartcompetitie te winnen en eindigde in deze competitie op de eerste plek! Een nette prestatie!

Dan blijft er nog één team over, Jong Gelre Kwik wel te verstaan. Dit team ging voortvarender van start door de eerste wedstrijden in de poule te winnen. Ze leken even op weg te gaan om de poulewedstrijden ongeslagen door te komen maar de focus raakte wat weg waardoor er toch een aantal poulewedstrijden werden verloren. Toch leverde het een tweede plek in de poule op wat goed was voor de halve finale tegen BAATA junior. In 2017 werd Jong Gelre uitgeschakeld door dit team dus er was iets goed te maken. Het werd wederom een spannende halve finale want er was net als vorig jaar een beslissende derde set nodig. Dit jaar ging de winst in de halve finale naar Jong Gelre. In de finale kwam Jong Gelre de Volleyfreaks weer tegen. In de poulewedstrijden hadden ze ook al tegen ze gespeeld waarvan ze er één wonnen en één verloren. Het zou dus een spannende finale worden.
De eerste set werd helaas overtuigend gewonnen door de Volleyfreaks met 25-13. Maar het koppie laten hangen kon natuurlijk nadat ze zover waren gekomen. In de tweede (spannende) set werd dit even recht gezet en ging de winst naar Jong Gelre met 25-21. Het stond dus 1-1 en er moest een allesbeslissende derde set komen. Jong Gelre was in jaren niet zo dicht bij de overwinning geweest en rook dus bloed. De koppies nog even bij elkaar: “Focus op je positie, krijg de bal onder controle voordat we hem terugspelen en de ballen achterin spelen!”. Volledig gefocust (“Focus Maartje, focus!") werden de posities weer ingenomen en werd de eerste bal gespeeld. En het begon te lopen! Er werd zowaar een voorsprong opgebouwd naar 14-7 in het voordeel van Jong Gelre. Toch kwamen de Volleyfreaks nog terug tot 15-15, zou het dan toch nog mis gaan? Gelukkig begon het weer te draaien bij Jong Gelre en werd de voorsprong weer groter tot 21-16.. Het zal toch niet?! En ja hoor, na een aantal goede opslagen van Jolien en Marjolein was daar het verlossende punt: 25-18! De overwinning was voor Jong Gelre!

Na al die jaren gaat de beker dan eindelijk weer mee naar Nijbroek! Nu maar hopen dat het niet weer zo lang hoeft te duren. Eerst volgend jaar de titel maar eens verdedigen..

Klik hieronder voor meer foto's:

Foto's 2018