Weekendkamp 2017

16-17-18 juni

Vrijdagmiddag… half drie. Iedereen op tijd. Huh? Hoe kán dit? We hebben nog wel een Jong Gelre-half uurtje ingebouwd. “Als we nu vertrekken zijn we te vroeg!” We staan op de parkeerplaats bij Kriebelz en zijn klaar om te vertrekken naar Groenlo, voor het meest slapeloze weekend van het jaar: Weekendkamp.
We hebben een bescheiden groepje middag-gangers, de rest komt rond etenstijd naar de ‘hut’. Die hut, dat is trouwens dezelfde als vorig jaar. Lekker groot, veel gras, vuurplaats, sportveld. En tegenwoordig zelfs een nieuwe keuken met twee vaatwassers. Wel zo lekker als je de keuken deelt met een stel hongerige wolven en de borden en glazen niet aan te slepen zijn.

Kwartiertje te vroeg op locatie maar Kim, de uitbaatster, staat al snel klaar met een stel sleutels en haar kenmerkende grote glimlach. “Als er wat is, bel je maar!”
Nou, voorlopig redden we ons wel! Boodschappen worden uitgepakt, twee koelkasten gevuld, kamers ingenomen en de eerste spelletjes komen op tafel!
Dit jaar zijn SET en Vlotte Geesten populair, net als spelletjes waar men vragen moet beantwoorden. “Als je een dier was geweest, welke zou je dan willen zijn?” Luiaard! “Als je van het andere geslacht was, wat zou je dan doen?” Tegen een boom plassen!

Rond zes uur gaan de eerste pannen op het vuur. Ehm… op de kookplaat, met wonderlijke gebruiksaanwijzing. Maar het lukt! Twee enorme bakken champignons hakken, drie courgettes, drie paprika’s, heel wat kip marineren, wraps in de magnetron. Druk, druk, druk! Esther roert in een flinke pan risotto, Marijke maakt Mexicaanse bonenschotel. Nadat we onze (bier)buikjes hebben rond gegeten is het weer tijd voor spelletjes, spelletjes en nog meer spelletjes. Buiten kunnen we mooi fikkie stoken! Het is een gezellige avond, zelfs de ‘oudjes’ gaan pas na half vier slapen. Of nou ja… slapen… het is meer een soort sluimerstand!

Esther en Marijke zijn de eersten die uit de sluimerstand komen en bellen met Kim: het water wil niet warm worden en we willen de ketel graag resetten! Gelukkig woont ze naast ons en komt direct even kijken. Probleem opgelost, iedereen kan weer douchen! Een half uurtje later worden de meesten wakker gemaakt door Ton die als vanouds weer iets aan zijn liefje moet vragen. Mirjan! Waar is mijn handdoek? Mirjan! Tandenborstel! Mirjan! Beneden staat Esther ondertussen eitjes te bakken. “Wil je met ham? Kaas? Sunny side up? Bruin brood? Wit bolletje? Boter?”. Het is alsof je in een vijfsterrenhotel bent!

Onze activiteit start om 12 uur. Best vroeg als je het zo’n beetje licht hebt zien worden. Maartje droomde er al over en ze had gelijk: we gaan solexen! Na een korte uitleg en heel wat aantrap rondjes zitten we allemaal op een ronkend monster. Er zit duidelijk verschil in de verschillende solexen: we hebben types Max Verstappen (Ton, Stefan) en types Slome Slakken (Teun). Je kunt gassen wat je wil maar ze gaan écht niet harder! “Dan moet je spelen met de choke!” Ja, top! Werkt voor geen meter! Maar gelukkig is het geen race en hebben we ruim de tijd om de route te doen. Marjolein pakt nog wat extra meters, die kan niet stilstaan want dan slaat haar solex af. Dus iedere keer als we even stoppen om op de kaart te kijken moet ze rondjes blijven rijden, broem broem! Tussendoor nog even een stoppen voor een broodje en een ouderwets pakje drinken. “Het lijkt wel een schoolreisje!”
Weer heel wat aantrap rondjes en daar kneuren we weer heen. Als we weer in Groenlo zijn stappen degenen met een beurse kont af en een paar die-hards kneuren nog wat extra rondjes. Alle solexen worden weer ingeleverd en we verzamelen voor een lekker softijsje. “Met zaad!”. “Discodip heet dat”.

Na het ijsje worden er nog wat boodschappen gedaan. “Wijn is op!”, “Safari!”. Extra zakken chips, lekkers & blikken knakworsten. Brood. Weer een lekkere kar vol! Ondertussen zijn anderen op weg naar de slager: Mirjan heeft een BBQ en vlees geregeld. Na al dat kneuren en scheuren hebben we behoorlijk trek gekregen! We leggen een goede bodem voor de komende avond en nacht. Na het eten worden er potjes voetbal & beachtennis gespeeld. Sommigen wagen zich aan een potje pingpong of badminton. Later op de avond zoeken we de vuurplaats weer op. Hoe we aan dat hout komen? Ehm… iets met een boom vol dood hout en knakkende stammetjes. Nadat we vriendelijk doch dringend door de eigenaar verzocht werden het vuur te laten doven en weer richting het huisje te gaan was het tijd om Siri uit te horen. “Siri, heb je huisdieren?” “Siri, kun je beatboxen?” “Kop of munt?”.
Bijna leek de traditie van de nachtwandeling niet door te gaan maar gelukkig was daar onze nieuwe generatie Jong Gelre leden die de traditie opnieuw hebben voortgezet door de straten van Groenlo midden in de nacht onveilig te maken. Nadat nog even geprobeerd is om Daniëlle met rolstoel en al het keukenkastje in te rijden “been eerst, nee dat past ook niet” keerde de rust voor een paar uurtjes terug in de hut.

Zondagochtend. Weer tijd voor een gebakken eitje of een ander ontbijt naar keuze. Er staan geen geplande activiteiten op het menu dus iedereen kan lekker uitslapen en op eigen tempo opstarten. De temperatuur loopt behoorlijk snel op. Een gedeelte van de groep gaat ’s middags lekker zwemmen, de anderen blijven ‘thuis’ en wagen zich aan een potje Rummikub. Het is geen écht Weekendkamp als er geen Rummikub is gespeeld. Gelukkig is onze Rummikub koning, Martijn, gisteravond gearriveerd & een nachtje blijven slapen. Aan het eind van de middag is het tijd voor klusjes: vaatwasser uit- en inruimen, alle koelkasten moeten leeg, alle bedden afgehaald, stofzuigen, alle meubels weer terug op hun originele plek, stoep aanvegen, even schoonmaken. We willen natuurlijk wel onze borg terug!

Na inspectie & goedkeuring van Kim vertrekken we naar Apeldoorn. Er is gereserveerd bij Edison Roadhouse, een American Bar & Grill aan de Vlijtseweg. We eten onze buiken rond en langzaam beginnen onze oogleden te zakken. Dit is geen after dinner dip, dit is een after Weekendkamp dip! Heel…erg…moe! Maar wat was het weer gezellig! Tot volgend jaar!

Klik hieronder voor meer foto's:

Foto's 2017