Maiscross Zeskamp Trekkertrek Solexen Karten Workshops Toneel

Zeevissen

Over het algemeen toch wel een mannenuitje maar daardoor zeker niet minder gezellig, het zeevissen. Elk jaar reist een aantal leden met stevige zeebenen af richting de kust om daar op een boot te stappen en op jacht te gaan naar vis. Dat de één hier net wat beter in is dan de ander maakt niet uit, op het land is ook altijd vis te krijgen als je toch niet met lege handen wil thuiskomen. Denk je dat ook wel een visje aan de haak kunt slaan, ga dan mee met deze gezellige activiteit.

Zeevissen 2014

Na een paar jaar radiostilte was het zondag 18 mei weer zover voor een dagje zeevissen. Een aantal heren van Jong Gelre durfde het aan om de Waddenzee te veroveren voor een dag vissen. Nadat iedereen zich (vreselijk vroeg voor een zondagochtend) had gemeld zijn we naar de waddenzee vertrokken. Het weer was ontzettend mooi met een strakblauwe lucht en een felle zon waardoor de waddenzee rustig was. Hierdoor werden de zeebenen niet zo zwaar getest maar kon er wel gezellig gevist worden. Al met al was het een prachtige dag en zeker voor herhaling vatbaar.

Klik hieronder voor meer foto's:

Zeevissen 2010

Na een eerste poging op zondag 15 augustus wat door teveel wind niet doorging, hebben wij op zondag 17 oktober een 2e poging gewaagd. Dit keer wel met succes, deze poging ging wel door en we zijn dan ook met 8 personen afgereisd naar Lauwersoog. Daar aangekomen om 7:50 uur werd het toch tijd om een bakje koffie te nuttigen. Nadat de hele boot zo ongeveer vol zat met ongeveer 65 personen zijn we uitgevaren naar de Noordzee. Om ca 9:30 uurkonden wij voor het eerst onze hengel uitgooien. Wrakvissen, wat wij dus nu hebben gedaan, gaat wel iets anders dan we gewend waren op de Waddenzee. Zodra de schipper zich boven het wrak bevindt, gaat er een toeter en moet je gauw je lood (400gr) recht naar beneden laten zaken. Lees meer...

Klik hieronder voor meer foto's:

Zeevissen 2008

Zondag 10 Augustus

Zeevissen 2007

Zondag 15 Juli

Klik hieronder voor meer foto's: